Luźne przepisy kulinarne i aptekarskie, czasami na niewielkich skrawkach papieru, przeważnie w jęz. niemieckim, czasem łacińskim i czeskim ; Zeszyt bez okładki i tytułu, z przepisami kulinarnymi, głównie dotyczącymi przetwórstwa owoców, zaczynający się od przepisu "Hönig zu leimen [?] undt allerley Früchte an zu machen", jęz. niem. ; Zeszyt z przepisami kulinarnymi, zaczynający się od przepisu na "Die Erdt deren Sultze die gesubten in die Schallerle, jęz. niem. ; Zeszyt z przepisami kulinarnymi zaczynający się od przepisu "Hönig aus Holle zu machen", jęz. niem. ; Zeszyt z przepisami kulinarnymi bez oprawy, początku i końca
Apr 19, 2019
Sep 14, 2012
836
https://www.sbc.org.pl/publication/57231
Edition name | Date |
---|---|
DD IX 58, 1700-1800, Przepisy kulinarne i aptekarskie | Apr 19, 2019 |
Czerniecki, Stanisław
Wurst, Maria
Davidis, Henriette (?-1876). Autor Holle, Luise. Redaktor
Wundt, Emma. Redaktor