Title:
Przepisy kulinarne i aptekarskie
Subject and Keywords:
Bibliotheca Scherschnickiana ; przepisy kulinarne
Subject:
Aptekarstwo - 18 w. ; Kucharstwo - 18 w.
Description:
Luźne przepisy kulinarne i aptekarskie, czasami na niewielkich skrawkach papieru, przeważnie w jęz. niemieckim, czasem łacińskim i czeskim ; Zeszyt bez okładki i tytułu, z przepisami kulinarnymi, głównie dotyczącymi przetwórstwa owoców, zaczynający się od przepisu "Hönig zu leimen [?] undt allerley Früchte an zu machen", jęz. niem. ; Zeszyt z przepisami kulinarnymi, zaczynający się od przepisu na "Die Erdt deren Sultze die gesubten in die Schallerle, jęz. niem. ; Zeszyt z przepisami kulinarnymi zaczynający się od przepisu "Hönig aus Holle zu machen", jęz. niem. ; Zeszyt z przepisami kulinarnymi bez oprawy, początku i końca